• INBJUDAN – Open call
till jurybedömd utställning
UNG KONST SYDVÄST 2021
i Ljungby Konsthall 2/10 – 13/11

Unga konstutövare, 16 – 29 år, såväl amatörer, studerande och yrkesverksamma, bosatta i eller med anknytning till Småland, Öland, Blekinge och Halland inbjudes att delta i den öppna regionala, jurybedömda konstsalongen i Ljungby Konsthall 2 oktober till 13 november 2021.

Verk som antas kan vara måleri, grafik, foto, textil, teckning, glas, blandtekniker och skulptur. Storlek för inramade konstverk högst 120×120 cm. Skulptur högst 180 cm inklusive sockel.
Inlämning för jurybedömning sker med minst 3 och högst 5 stycken digitala fotografier i .jpg- eller .png-filformat , ett på varje verk. Inget av verken får vara äldre än 3 år. Bildfilerna skall vara märka med inlämnande konstnärs personnummer och verkets titel.

Ett konststipendium á 10.000 kr till ung konstnär kommer att tilldelas en av de antagna konstnärerna.

• Filerna skickas som e-post senast den 29 augusti 2021 till
info@ljungbykonstforening.se
tillsammans med upphovspersonens
• Namn
• Personnummer
• Postadress

Ingen anmälningsavgift debiteras.

De välmeriterade jurymedlemmarna är utsedda av Ljungby Konstförening, studieförbundet Sensus och Kultur- och fritidsförvaltningen, Ljungby Kommun.

Antagna verk kommer att tillkännages den 6 september 2021.
Den konst som kommer med på utställningen är försäkrad och ska vara till försäljning. För sålda verk avgår 25 procent i provision i enlighet med verkets listpris.
Antagna verk skall inlämnas till Ljungby Konsthall, Södra Järnvägsgatan 8, onsdagen den 29 september kl 13-18 eller vid annan tidpunkt om så överenskommes.

Förfrågan och närmare upplysningar: info@ljungbykonstförening.se

Ljungby Konstförening Org nr 829000-6702
Ljungby Gamla Torg, Bolmstadsvägen 1, 342 35 Ljungby Tel 073-0682805

• NU SLÄPPER VI 22 KONSTNÄRER
SOM SKALL DELTA I LJUNGBY KONSTFEST 2021!
Ottilia Apraxin, Växjö *
Remus Wilson, Växjö
Izabella Zeqiri, Ljungby *
*/ Sektion Ung konst

• Digitala vernissager lördag 10 april kl 10.00 här:> https://www.facebook.com/ljungbykonsthall/ & https://www.facebook.com/ljungbykonst

• Härmed kallas nya och tidigare medlemmar i Ljungby Konstförening till digitalt årsmöte och dragning i 2021 års stora konstlotteri lördagen den 27 mars kl 11.00 på en skärm nära dig! (Dator, läsplatta eller smartphone)

• Anmäl ditt deltagande via e-post till: medlem@ljungbykonstforening.se ! Då får du zoom-länk skickat till dig innan mötet med instruktioner om hur du deltar samt årsmöteshandlingarna. SENAST ONSDAG 24 MARS MÅSTE VI HA DIN ANMÄLNING!

• Dragningen kan man också följa livestreamat på konstföreningens facebooksida kl 11.00 här: https://www.facebook.com/ljungbykonst

• För att kunna delta i årsmötet och dragningen i konstlotteriet skall medlemsavgiften 300 kr vara betalt senast onsdag 17 mars. Bankgiro 779-9224 eller Swish 1235936869.
(De flesta av er har ju redan betalat er medlemsavgift för 2021 vid hämtningen av årets medlemskonst!)

• OBS! Medlermmar som deltar via zoom-länk deltar också i ett NÄRVAROLOTTERI !

❤ Varmt välkommen till ett nytt verksamhetsår med Ljungby Konstförening!
Hälsar /Styrelsen

NYA MEDLEMMAR får plats i årets utlottning. Skicka e-post till: medlem@ljungbykonstforening.se
— SE ALLA KONSTVERKEN I LJUNGBY KONSTHALL fr o m lördag 13 mars! Se hela vinstlistan i kommentarsfältet i inlägget på konstföreningens egen facebooksida!
• För 300 kr deltar du i stora konstlotteriet, får årets medlemskonst och alla konstutställningar. Sista inbetalningsdag 17 mars.
Swisch 1235936869 BankGiro 779-9224
Välkommen som medlem! /Styrelsen

• Planeringen inför årets stora konsthändelse, Ljungby Konstfest, 10 juli – 15 augusti fortskrider. Nu har 17 konstnärer med anknytning till Kronoberg utsetts av juryn att medverka vid festivalen. De kommer att presenteras här när Ljungby Konstförening har träffat avtal med dem om deras medverkan.
Juryn har bestått av Anneli Berglund, bild- och formutvecklare, Kalmar län, Sven-Ingvar Johansson, konstnär, Osby och Karl Magnus Petersson, konstnär, Halltorp.