UNG KONST: Ottilia Apraxin

Bottlecap Turtle – One With The Trash

Pris: 650 kr

Jag heter Ottilia Apraxin och är 17 år. Jag bor i Växjö och går på Estetiska Programmet, Bild & Form, på Katedralskolan. Flera gånger i veckan målar, designar och skapar jag olika former av konst, både för mina kurser i skolan och hemma. När jag fick höra om Ljungby Konstfest spånade jag direkt på idéer och kort därefter anmälde jag mig.

Mitt verk är enkelt, men symboliserar ändå så mycket. Jag har med hjälp av såg och lim skapat en sköldpadda vars bas är av trä, prydd med kapsyler. Kapsylerna representerar inte bara återvinning, som också var en del av temat, utan också nedskräpning av haven och hur djuren påverkas.

Motivationen till att skapa detta verk kommer helt från min passion för djur, natur och konst. Jag anser att även de minsta sakerna kan göra stor skillnad och att konst kan tolkas hur som helst. Om jag tolkar mitt eget verk så ser jag ett nedskräpat hav, där delar av djuren blivit till skräp. Men mitt verk är också roligt eftersom det är fritt att tolka av alla. Jag hoppas att mitt verk gör så att folk tänker mer på den växande högen med problem som skapas när haven fylls av skräp. Även att fler får vetskap om att havens djur försvinner snabbare även vad man tror.

Ottilia Apraxin, Växjö 2021

E-post: ottilia.apraxin@gmail.com
Instagram: @ottiliakonst